Home Projecten Waku Waku project

Waku Waku project

Het basis voorstel voor het project Waku Waku is dat zij microgreens willen gaan telen voor eigen gebruik. Dus alles met betrekking tot techniek, teelt, zaden, inrichting en materiaal moet aangepast worden aan de hoge eisen voor dit restaurant. Het restaurant zit VREDENBURG 28, 3511 BC UTRECHT.

Hun slogan

While expanding the boundaries of the plant based kitchen, we inspire you to redefine the way you look at food. We believe that the future is plant based and we aim for this future to be healthy and completely delicious.

De reden waarom Microgreens meer in de belangstelling staat is het feit dat sommige soorten zaailingen in slechts vijf dagen voldoende rijpen voor consumptie of verkoop. Ze kunnen met succes worden gekweekt in verschillende productiesystemen. Een van de meest voorkomende systemen lijkt sterk op het NFT-systeem (nutrient-film technique). Deze wordt gebruikt om sla en kruiden te laten groeien. Het grootste verschil tussen de systemen is de grootte van het teeltkanaal. Kanalen die worden gebruikt voor microgreens zijn twee tot drie keer breder dan het traditionele 10cm brede NFT-kanaal. Een ander systeem dat goed werkt voor het kweken van microgreens en op de markt wordt gebracht voor het produceren van hydroponics gras voor vee is het Foddersysteem. (zie hoofdstuk systemen) In het geval van Waku Waku gaan we meer uit van een fodderachtig systeem.

Ed van der Post