Het gebrek aan water is het concept achter de hydroponics teelt in een prototype kas voor stedelijke gebruik. Het is geopend in Piazza Ghiberti Florence en zal daarna worden ondergebracht bij het Instituut agrarische Cascine.  Het is een project van het Centrum van de faculteit Bouwkunde en ontwikkeld in samenwerking met  l’azienda agricola cammelli en gefinancierd door Regio Toscana vanuit de fondsen voor agri-food research.

Het doel is om ongebruikte gebieden, met een innovatief systeem, tijdelijke een andere functie te geven. Een omkeerbare en onafhankelijk project.  Het prototype is gemaakt door het bedrijf dall’Idromeccanica Lucchini, en werd gepresenteerd op de internationale conferentie Green Med Forum.

Het Urca-project (Urban Contemporary Agricultural Contemporary Urban Growth)  benadrukt de vice-president Monica Barni van Toscane, is een van de zeventien projecten in de agri-food sector die hierdoor gefinancierd  is. We zijn erg blij met de manier waarop de regio Toscane in de presentatie van dit prototype kas,  geholpen heeft om te laten zien dat de voedingsindustrie in combinatie met universiteiten en onderzoekscentra tot zo’n innovatief project kan komen. “Dit prototype kas is een ontmoetingsplaats voor de herontwikkeling van de marginale landbouwgebieden.