Thaise (zoete) basilicum of Thai basil, Ocimum basilicum Horapha (L), horapha / bai horapa / bai hora prao , hung que (Vietnam).

Thaise basilicum is een tropisch kruid met diepgroene blaadjes. Soms ook een beetje paars. Smaakt heel sterk naar anijs en een beetje naar munt.  De harde holle paarse stengels gebruik je niet. Je plukt de blaadjes en strooit die op het laatste moment door Thaise curries en pittige roerbakgerechten. De blaadjes kunnen redelijk stevig/stug zijn, vandaar dat het soms beter is ze eerst in reepjes te snijden. Thai Basil is ook bekend als zoethout basilicum of anijs basilicum. De plant heeft prachtige eetbare geurende paarse bloemen. Misschien wilt u de paarse bloemen snoeien om te voorkomen dat de basilicumblaadjes bitter worden.

Ik heb ze nu binnen 2 maanden tot een volwaardige plant op basis van hydroponics kunnen telen. Wel heb ik geleerd dat deze munt sneller groeit bij een hoge temperatuur dan de andere.