Voorbeeld: Oceanside Unified School District : Source Don Boomer

Schoolproject

Doelstelling schoolproject

Ons team zorgt voor een aangepast programma

Schoolproject “Hydroponics”

Het laten groeien van planten via Hydroponics stimuleert de creativiteit, het zelfvertrouwen en de samenwerking. Maar Hydroponics-Nederland vindt het zeker ook belangrijk om te laten zien dat er een sterke relatie bestaat tussen de bewustwording van wat verse voedingsproducten zijn op jonge leeftijd en de uiteindelijke latere keuzes voor gezonde producten. Iedereen die de kans krijgt om zelf in de praktijk het proces van een zaadje tot een volledige krop sla te realiseren vergeet nooit meer de waarde van groenten. De melk en de sla komen niet meer uit de supermarkt maar van de koe en het land (of uit het water).

Titel : Hydroponics DIY

De meeste leraren van tegenwoordig zijn voortdurend op zoek naar manieren om het leren van studenten te stimuleren door middel van creativiteit en boeiende leerprojecten.
Hydroponics-Nederland geeft deze gemotiveerde leerkrachten de mogelijkheid om het vertrouwen van de student te laten groeien, door het bouwen van een hydroponicssysteem waarbij het kritisch denken en het in de praktijk ontwikkelen van vaardigheden centraal staan. Afhankelijk van de leeftijd kan het niveau van het systeem aangepast worden.

PROJECT OP BASIS VAN LEREN
Het project is een gerichte onderwijsmethode waarin studenten kennis en vaardigheden verwerven door voor een langere periode te werken aan een project waarin ze onderzoeken en reageren op boeiende en complexe vragen, problemen en uitdagingen.

Wat zijn de kenmerken van dit hydroponics projectonderwijs?

Kennis, inzicht, en vaardigheden
Klassikaal hydroponics geeft studenten de kans om deel te nemen in een proces waarin kritisch denken en het oplossen van problemen, met behulp van een echt hydroponicssysteem met levende planten wordt gestimuleerd. Hiermee bevorder je de samenwerking, door teamwork en zelfmanagement. Door actief te werken aan ‘echte’ problemen worden leerlingen gestimuleerd om het geleerde direct toe te passen.
Uitdagende problemen en vragen
Het leerproject stimuleert de deelnemende kinderen om op een zinvolle manier problemen op te lossen of een vraag te beantwoorden. Voor de klassikale hydroponics kunnen deze vragen variëren van eenvoudige installatievraagstukken tot “wetenschappelijke experimenten”, afhankelijk van het niveau.
Aanhoudende vragen
De meeste lessen eindigen wanneer de tekst van het boek uit is. Maar met het hydroponics project hebben studenten een uitgangspunt voor een continu leerproces, waarbij steeds weer vragen worden opgeroepen en waarbij het vinden van middelen en het toepassen van de informatie wordt gestimuleerd.
Studenten & keuze
Het klassikale Hydroponics project geeft studenten een kans om binnen bepaalde grenzen een aantal beslissingen te nemen over het project, met inbegrip van hoe ze werken en wat ze willen laten groeien.
Student en duurzaamheid
Studenten hebben de kans om hun project in het openbaar uit te leggen; ze kunnen het weergeven en/of presenteren aan mensen buiten het klaslokaal. Iedere student is trots en heeft een gevoel van voldoening wanneer hij of zij kan pronken met een systeem en met het resultaat in de vorm van groenten die zij hebben geproduceerd uit zaad. Dit zijn fantastische projecten om mee voor de dag te komen op een schoolevenement. Bovendien kunnen de studenten de groenten zelf mee naar huis nemen! Het is een waardevolle ervaring met een duurzame teeltmethode en gezonde groenten.

Belangrijk: 

 1. Dit volledig project duurt natuurlijk langer dan 1 dag. Het is het proces van bouwen tot oogsten. Alleen in de beginfase (bouwen en ontwikkelen) ongeveer 5 dagen, kan de rest van het project op afstand begeleidt worden. (Watsapp-groep of Skype) 
 2. Er zijn verschillende systemen die je in overleg kunt gebruiken. Van simpele constructies (goedkoop) tot grotere en duurdere systemen. In principe liggen de kosten voor een basissysteem rond de €250,- aan materiaal. Wat grootschalige projecten vragen natuurlijk een andere onkostenrekening. Wij adviseren in materiaalkeuzen en technische mogelijkheden. Desgewenst kunnen wij deze in overleg regelen. Bespaart veel tijd.

 

Ook als les mogelijk zonder het bouwen van een systeem

Als school kunt u er ook voor kiezen om een les over hydroponics door ons te laten verzorgen. De les is dan eigenlijk onze workshop. Alleen passen we deze aan afhankelijk van de school en het niveau. Maar de kernvragen en kennis zijn:

 1. Overzicht – Wat is Hydroponics, geschiedenis, voordelen en nadelen, en hydrocultuur systemen wereldwijd.
  2. Soorten Systemen – Het kiezen van het juiste systeem voor u, de systeem locatie en overwegingen, behandeling voor- en nadelen van elke methode.
  3. Inleiding tot de kwaliteit van het water – hardheid van het water, de pH van water .
  4. Groenten – groenten soorten, groeimedium en gebruiksysteem
  5. Hydroponics in de praktijk – dagelijkse behandeling / wekelijks / maandelijks systeem, problemen en oplossingen
  6. Vragen en antwoorden

Kosten in overleg. U kunt gebruik maken van onderstaand formulier

ArabicDutchEnglishFrenchHindiSpanish