Start test met Preforma plugsysteem (1-10-2016)

Het plugsysteem van Jiffy is de meest krachtige multifunctionele groeimedium wat beschikbaar is en gemaakt van 100% kokossubstraat.

Het Prefoma plant Plug system is een van de meest flexibele plant vermeerderingssystemen. Preforma plugs worden gefabriceerd van de hoogste kwaliteit substraten die bijeen worden gehouden door een speciale binder zodat het mogelijk is deze plantpluggen in de meeste bestaande gemechaniseerde systemen te gebruiken. Nog een voordeel van Preforma: de bewortelingstijd wordt aanzienlijk verkort, de pluggen verbrokkelen niet, zelfs niet wanneer deze volledig doorwortelt zijn en door het automatische proces gehanteerd worden. Wij gaan deze pluggen nu testen voor de Hydroponicssysteem.

Om te beginnen hebben we pepers (Habanero) en kaneelbasilicum gezaaid.

jiffyjiffy1

[wpdevart_youtube]L7RA_8zXGpk[/wpdevart_youtube]

Eerste ervaring.

Conclusie na het gebruik bij deze plugin, is dat het werkt in Hydroponics-systeem, alleen niet in een systeem waarbij het water via een pomp onder druk (stromend water) langs de plugin schuurt. Je merkt dat in het afwateringsysteem teveel gronddeeltjes mee wordt meegenomen, waardoor een filter noodzakelijk is.Wij hebben het nu in een kleiner systeem gezet met een kleinere pomp. Het werkt nu beter en hebben tevens de sla “Mizuna”goed kunnen laten groeien. Ook de basilicum doet het nu goed. Wat betreft de pepers, deze hebben we helaas niet kunnen laten kiemen in deze plug. We willen nog onderzoeken waarom niet.

Maart 2017: Wij zijn nu begonnen met de plug om het te gebruiken in de Dutch bucket systeem. Hierbij wordt de plug niet te zwaar belast met een waterstroom.

Wij hebben gekozen voor het telen van een bloemkool soort.