Home groenten Munt

Munt

Diverse soorten munt

Munt is wel een van de meest voorkomende kruid ter wereld. Je komt ze op alle continenten tegen behalve op Antarctica en het groeit bijna overal waar het wordt geplant. Er zijn tientallen soorten munt, maar de belangrijkste soorten zijn groene munt (Mentha spicata), pepermunt (Mentha x piperita) en pennyroyal munt (Mentha pulegium); sommige van de andere pepermuntjes zoals citroenmunt (Monarda citriodora) zijn eigenlijk helemaal geen munt. Als munt in de keuken wordt gebruikt, is het meestal groene munt.

Munt is redelijk eenvoudig te telen in een hydroponics systeem. Meestal is het een NFT of bijvoorbeeld in een ZipGrow-toren. Het is gemakkelijk te planten, groeit snel en is net zo gemakkelijk te oogsten als bieslook. Telers kunnen gewoon recht langs de toren snijden, helemaal tot aan de kruin van de plant.  De heldere bladeren worden weelderig, waardoor volle torens er overal mooi uitzien, of het nu in uw kas, een restaurant of een supermarkt is. Dit maakt ze uitstekende kandidaten voor live verkoop en displays.

Ontkiemen van zaden – Munt is gemakkelijk te starten vanaf zaad en het kan 10 tot 15 dagen duren om te ontkiemen. Bij het ontkiemen van muntzaden moeten de temperaturen in het bereik van 21-23 graden worden gehouden. De  omstandigheden waarin ze goed groeien zijn rond de 21 graden, wanneer het warmer is dan 26 graden krijgen ze problemen. De EC: 2.2–2.6  en de pH is  6.5 – 7.0 . Mint heeft geen intens licht nodig en kan worden gekweekt onder T5-tl-verlichting. Aangezien we alleen munt nodig hebben in zijn vegetatieve fase, kan hetzelfde licht worden gebruikt om van begin tot eind te groeien.

Hoe oogst Hydroponic Mint

Munt groeit snel, waardoor het geweldig is voor de snij-en-terug-methode, die vaak wordt gebruikt op losbladige sla. Ik geef er de voorkeur aan om het hele seizoen meerdere kleinere oogsten te hebben in vergelijking met slechts één aan het einde. Op deze manier oogsten verhoogt in feite het totale bedrag dat u oogst.