Ecotuinen, in plaat van urban farming

In Mexico in de plaats Tlaxcale, praat Rodolfo Ayotzin Muñoz Rodríguez liever over ecotuinen dan over Urban farming. In principe kan zijn concept (ecohuertos )overal worden toegepast zoals in zeer kleine ruimtes als het balkon, terras, dakterras en tuin. Maar voorop staat dat het mogelijk is om er een te bouwen van gerecyclede materialen. Hoewel de initiële investering meer dan drieduizend peso’s (129 euro) bedraagt, is deze optie in deze moeilijke arme wijken en steden toch  levensvatbaar, omdat het tijdstip van het oogsten van groenten en andere planten sneller en vaker kan zijn.  In dit verband zei Rodolfo Ayotzin Muñoz Rodríguez, de maker van ecohuertos en eigenaar van “stedelijke groene ruimten van Tlaxcala”, dat deze vorm van  landbouw (kleine modules) voor plantaardige productie de mensen ook gezondere groenten kan geven.

Hij maakt gebruik van twee opties,  een teelttafel (eb en vloed) gemaakt van hout, wat geen gevolgen heeft voor het milieu en het voegt er een esthetische tintje aan toe. En daarnaast het gebruik van hydroponics, dat iets meer technologie vraagt.  “In een ruimte niet groter dan een vierkante meter kan maximaal negen greens of planten groeien”. Het unieke aan zijn concept van ecohuertos is dat hij gebruik maakt van een organisch substraat voor de teelt van groenten, die is gemaakt van vermicompost en organisch afval zoals bladeren. Hij zegt ook dat “we ons bewust zijn van de kwaliteit van het voedsel dat we consumeren en we weten hoe het werkt”. Het is daarom niet nodig om een ​​chemisch middel te gebruiken dat de plant en vervolgens ons beïnvloedt. ” Bovendien kijkt hij naar de locatie. Hij geeft aan dat de variëteit aan planten die kunnen worden geplaatst, afhangt van het klimaat, dus in het geval van Tlaxcala, waar het koud is, is dit  broccoli, ui, biet of radijs. En in de warmere maanden pepers, tomaten,of pompoen.

Ten slotte zou het enorm helpen indien de productie wordt geautomatiseerd en kan worden gemonitord vanuit de mobiele telefoon. ( bestaat al, alleen veel te duur)