Cellulose kweekmat 51 x 31 Deze houtachtige kweekmatjes zijn op maat gesneden voor gebruik in onze kweekbakken van 51 x 31. Het materiaal beschikt over een bijzonder groot waterabsorberend vermogen. Het zorgt ervoor dat de net ontkiemde zaden tussen twee waterbeurten niet uitdrogen. De steriele eigenschappen van het materiaal voorkomen plant- en bodemziektes. Het materiaal is 100% biologisch. De kweekmatjes kunnen na gebruik dan ook op de composthoop worden gegooid. De matjes zijn geschikt voor eenmalig gebruik. ( € 0,95)

Gerecycleerd niet-geweven polypropyleenvilt is niet-toxisch en milieuvriendelijk, alternatief voor perliet, vermiculiet en grondloze mengsels. Geschikt om meer voedingsstoffen op te nemen en zaden snel te laten ontkiemen en gezonde micro-greens te kweken. Ze drogen wel snel uit. Dus opletten!

Jute is een weefsel van gematteerde, samengeperste jute vezels; 100% biologisch afbreekbaar en degradeert zonder schadelijke sporen achter te laten. Jute wordt steeds meer gebruikt als een industrieel goed, vooral voor isolatie en akoestiek. Het product isoleert de grond tegen extreme temperaturen en helpt zo bij het overleven van planten. De Jute Felt absorbeert vocht, tot 5 keer zijn eigen gewicht en biedt daarom water aan planten tijdens droge periodes. Jute Felt speelt ook een belangrijke rol in elk aspect van landschapsontwerp. Ze kunnen worden gebruikt om onkruid en zonlicht te blokkeren en water en meststoffen door te laten. Bij het leggen van mulch kan Jute Felt het op zijn plaats houden, zelfs op steile hellingen.

BioStrate is een biobased, non-woven textiel. Dit product wordt gebruikt door aquaponic en hydroponic landbouwbedrijven om sla, microgreens en tomaten te kweken. Telers kiezen voor BioStrate omdat het eenvoudig te gebruiken is en een inerte omgeving biedt voor dichte gezonde wortelgroei.

CocoTek Grow Mats. Ideaal voor het kweken van hydrocultuur tarwegras! CocoTek Grow Mats, gemaakt van natuurlijke kokosvezels en gebonden door een organische latex, past in zaadvlakten en andere containers. Biedt ondersteuning voor plantenwortels die door en onder de media groeien en waar vocht tussen de gietbeurten blijft. Deze hoogwaardige, laag natriumhoudende groeimedia zijn een milieuvriendelijk alternatief voor veenmos van veenmos. Kan worden gesneden om op ELK vat te passen. Mats zijn niet herbruikbaar.

Grodan Cress Plate The ideal growing media for microgreens and baby leaf crops. De platen voor Microgreens zijn de dunste lagen steenwol op de markt en zijn zo groot dat ze passen in een standaard 1020-lade. De maten die ik gebruik zijn 58 x 50cm

1.Thinnest Grodan product available, 2.Consistent structure results in quick and easy germination, 3.Uniform density allows for uniform water levels throughout the product resulting in even crop growth.

Wij hebben tot nu toe met volledige tevredenheid deze platen gebruikt en het kiemen is eenvoudig. Een keer goed nat maken (denk aan pH) een beetje voedingstof en klaar.

VegBed Microgreen Mats.  Het is een nieuw product en is gemaakt van bamboevezels! Het bedrijf VegBed werd in 2017 opgericht door Albert Lin, die een beter en gemakkelijker te gebruiken groeimedium voor de hydroponische gemeenschap wilde creëren.

  • Uitstekende waterretentie (houdt 9,5 keer zijn gewicht in water!)
  • Natuurlijk biologisch afbreekbaar
  • Ongelooflijk eenvoudig te gebruiken
  • Laat geen rommel of resten achter – gemakkelijk opruimen
  • Direct overbrengen naar de verpakking of rechtstreeks naar het restaurant bezorgen. Geen aarde of coco puinhoop.
  • Geen voedingsoplossing of pH-aanpassingen nodig
  • De microgreensmaak verandert niet zoals andere media (bijvoorbeeld hennep)