Wij willen nu eens kijken of het zinvol is om fruit te telen op basis van hydroponics. De kleine Ananaskers is mogelijk een leuke plant om te telen. Het is belangrijk om erop te wijzen dat eerdere onderzoeken met hydroponics aantoonde dat het de fenologische fasen van P. angulata versnelt. De plant rijpt eerder dus je krijgt eerder de vruchten. In studies uitgevoerd door Tanan (2015) met dezelfde soort in het veld, werden in dezelfde tijd alleen bloemknoppen. Vroege plantaardige productie in hydrocultuur teelt melde hetzelfde Feltrim et al. (2005) en Bione et al. (2014). Dit kan worden verklaard door de gemakkelijke opname van de voedingsstoffen en vermindering van de energie die vrijkomt voor N assimilatie. Ook de productie van fruit vertoonde een duidelijk verschil qua grote van de vruchtmassa en resulteerde in een grotere opbrengststijging van 7,66 g m-2 . De verhoogde vruchtopbrengst is een wenselijk kenmerk en heeft daarom een aanzienlijk gewaspotentieel in het gebruik voor verse consumptie en industrialisatie.
De kleine Ananaskers komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en wordt in Nederland vrijwel altijd als eenjarige gekweekt. De oranje-gele, kleine ronde besjes zijn rijp als de omhulsels van groen naar beige verkleurt zijn. De kleine ananaskers rijpt sneller dan de gewone Ananaskers. De andere namen zijn bv. goudbes, kaapse kruisbes of incabes.

De kleine Ananaskers is een zeer productieve plant die veel bessen produceert. De kleine oranje-gele bessen hebben een heerlijk zeer zoete, ananas achtige en exotische smaak.  Deze planten woekeren erg en groeien alle kanten op. De plant heeft veel licht, warmte en beschutting tegen de wind nodig en zodra de besjes gaan groeien moet de plant ondersteund worden. De vruchtjes vallen gemakkelijk af. Gelukkig zijn ze goed beschermd in hun lampionnetjes en kunnen ze wel een paar dagen blijven liggen. Langer is niet aan te raden – de bessen barsten snel als ze te vochtig worden. Geoogste vruchtjes zijn binnen nog wekenlang goed te houden. De smaak van de vruchten is wat minder uitgesproken (aromatisch) dan bij peruviana. Aan vitamines en mineralen bevatten de bessen, per 100 gram: vitamine A 36 microgram – vitamine B1 0,11 mg – vitamine B2 0,04 mg – vitamine B3 2,8 mg – vitamine C 11 mg. calcium 9 mg – ijzer 1 mg – fosfor 40 mg.

Het kiemen van het zaad is eenvoudig en de voedingstoffen voor de plant in de beginfase zorgt voor een goede start.

Op 25 mei kwamen de eerste bloemen te voorschijn. Veel last gehad van de hoge temperaturen.