In de Glogauer Strasse in Kreuzberg vind je het bedrijf Infarm, opgericht door Guy Galonska met zijn broer Erez en zijn vriendin Osnat Michaeli.  De naam Infarm komt eigenlijk vanuit het begrip  “indoor-landbouwbedrijf”.  Het is een klein bedrijf dat groot denkt. De drie willen niets minder dan een revolutie teweegbrengen in de stedelijke voedselvoorziening. Zoals velen willen zij vers voedsel naar de stad brengen. Ze komen eigenlijk uit Tel Aviv waar de zon volop schijnt.  Er is voldoende zon, alles groeit buiten. Maar in Berlijn? “Hier komen de vruchten uit Spanje”. Ze hadden nauwelijks ervaring met landbouw. Maar alle drie deelden de droom om zelfvoorzienend te zijn. De drie deden veel onderzoek naar indoor farming en ontwikkelden uiteindelijk hun eigen bedrijfsconcept. Alle plantjes worden in het “Lab” geteeld onder roze licht.  Natuurlijk op basis van hydroponics en het substraat  kokos.  Ze ontwikkelde uiteindelijk een “indoorboerderij” voor bedrijven, in het zogenaamde “25Hours Hotel”. Er groeien “microgreens”, en zaailingen van verschillende groenten. Het concept is zo goed gevallen dat ze onlangs in samenwerking met EDEKA, het grootste supermarktbedrijf van Duitsland van start zijn gegaan. Door een verandering in consumentengedrag waarin “mensen op zoek zijn naar meer verse producten en duurzamere producten”, heeft dit een kans van slagen. In wezen bieden ze een kant-en-klare oplossing voor indoor farming.

Voor meer informatie klik hier