Auchan is een supermarktketen dat sinds kort in Italië een hydroponics installatie  test in een van zijn supermarkten. Verse kruiden en salades groeien direct in de schappen en klanten kunnen hun eigen “oogst” pakken.

Agricooltur, een jong bedrijf uit de regio Turijn, is de initiator van het plan. Agricooltur is een jong en dynamisch bedrijf, gevormd door de fusie van ideeën en expertise uit verschillende vakgebieden: agronomie, elektronica en technologie. Het resultaat is een toonaangevend bedrijf met verschillende innovatieve projecten. Agricooltur gaat over onderzoek en experimenten van teeltsystemen op basis van aeroponics, teelt en verkoop van verse producten.

De naburige supermarkt Auchan werd benaderd en speelt het spel mee. Eind november werd het de supermarkt geplaatst. Een spectaculair project van ongeveer dertig vierkante meter. Het concept omvat zelfs de reproductie van een glazen serre.

De planten groeien in aeroponics: de wortels hangen naakt in het meubilair en worden besprenkeld met een voedingsoplossing. Het winkelen is eenvoudig. De klant pakt de plant die in een plastic gaascontainer zit en plaatst deze in een kleine pot bedekt met een streepjescode.

2019 Agricooltur Società Agricola | P. Iva / CF 11967520013 | Cascina Gorrea 29, 10041 Carignano (TO)