De Eco Convergence Group, Inc. (ECG) onthulde gisteravond in het Orlando World Center Marriott de eerste HyCube ™ modulair hydroponics groenteproductiesysteem. Het nauwkeurig geregelde hydrocultuursysteem waarop patent is aangevraagd, is gebouwd in een verlichte moderne structuur direct naast de hoofdkeuken van het hotel is geplaatst. Orlando World Center Marriott is de eerste hotelier die gebruik maakt van het revolutionaire HyCube-groeisysteem, en produceert producten voor zijn negen eetgelegenheden en 450.000 m² aan vergader- en evenementenruimte.

Chef-kok Eric Martinez van het hotel en zijn culinaire team krijgen een constante overvloed aan verse, gezonde producten, zoals sla, baby-spinazie, rucola, kruiden, microgreens en eetbare bloemen, evenals andere bladgroenten.  Allemaal biologisch en van biologisch zaden. ( huidige Ameriaakse standaard). De innovatieve productiemethode – waarbij op halfgeleiderindustrie geïnspireerde technieken voor nauwkeurige controle van de micromilieu, inclusief lucht- en waterkwaliteit, temperatuur en vochtigheid, lichtomstandigheden en voedingsstoffen – zorgt dragen voor een gestage opbrengst van een frisse, smaakvolle en voedzame producten, zonder gebonden te zijn aan seizoenen en regionale beperkingen. Bovendien, in vergelijking met traditionele landbouw, verbruikt de HyCube tot 90 procent minder water en zal de gewascyclus met 20 procent verminderen zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën zoals pesticiden, insecticiden, fungiciden, enz. Plantenextracten zullen worden gebruikt om verse groene dranken te creëren en probiotische dranken, en het waterfiltratiesysteem zorgt voor gezuiverd water dat wordt gebotteld en wordt aangeboden in de Central Pantry, een “grab-and-go” -uitgang in het hotel.

De ECO CONVERGENCE GROUP Eco Convergence Group, Inc. (ECG) is een volledige dochteronderneming van Eco Convergence Group AS uit Oslo, Noorwegen en heeft het hoofdkantoor in Orlando, Florida.( Verenigde Staten) ECG heeft het HyCube ™ ontwikkeld, en een octrooi aangevraagd. Deze datagedreven, high-tech verticaal hydroponisch systeem dat op halfgeleiderindustrie geïnspireerde omgevingsbesturingstechnieken werkt combineert dit met plantenwetenschap om perfecte groeicondities te creëren.De HyCubes is visueel opvallend, modulair en uitbreidbaar ontwerp met behulp van geavanceerde energie-efficiënte constructiebenaderingen. Ze worden in de buurt van het bedrijf van de klant geplaatst, zodat producten die in de HyCube zijn geteeld binnen enkele uren na de oogst kunnen worden geplateerd. ECG werkt momenteel aan een uitrol van zijn HyCubes in de horeca- en foodservice-industrie in de Verenigde Staten en daarbuiten. De meerwaarde zit hem waarschijnlijk in het zuiveren en ontsmetten van de lucht en het water met behulp van meerdere filtratieniveaus.

Ga voor meer informatie naar  http://www.ecghydro.com.