Herbivore, een initiatief die U zeker moet steunen

De initiatiefnemers van Herbivore zijn Jack Jafra, Missamba Vidal en Olmo de Kock. Het zijn de bedenkers van Herbivore, een volledig vegan restaurant waar gasten in Utrecht hun eigen kruiden en groenten theoretisch vanaf de muur kunnen plukken. De kruiden groeien in bamboe palen aan de muur en worden ook via die bamboe bewaterd. Dit systeem heet een hydrogarden”, legt Jafra uit. Het is duidelijk dat het telen op basis van hydroponics in het restaurant zichtbaar moet zijn. De vorm waarin het gegoten wordt is nog in ontwikkeling waarbij Hydroponics-Nederland de kennis en techniek inzet om het zo realistisch mogelijk te maken. Want tot nu toe bestaat er geen echt voorbeeld van een restaurant die daadwerkelijk hydroponics van zaad tot plant op een locatie heeft. Bovendien is het natuurlijk niet verantwoord om iedereen zelf te laten plukken. Het telen en plukken van kruiden, groenten of bloemen in een restaurant is beperkt, maar kan zeker bijdragen tot een bewustere omgang met je groenten en kruiden.

Ga naar de crowdfunding pagina om te ondersteunen of te investeren: https://crowdaboutnow.nl/campagnes/herbivore

The restaurant & the Herbigarden
Herbivore becomes a restaurant where we cook tastefully, freshly and responsibly. The fresh herbs and vegetables grow on the wall in a Hydroponics system here in our Herbigarden. By means of a unique hydroponics system (developed by Hydroponics Netherlands), we will grow our own herbs and vegetables. The chef picks the super fresh products off the wall, and processes them into unique dishes. We want to create a fixed card in combination with changing three-course menus per season. We are convinced that meat and animal products will play an increasingly smaller role in our society in the future. With Herbivore we want to start the greening of the economy. We want to show you how much is possible with plant food and drinks.