Hydroponics groente

Veel plantaardige en andere voedselgewassen kunnen met succes gekweekt worden in een  hydroponics cultuur en in veel gevallen zullen ze veel sneller en beter groeien dan in andere kweekmethoden. Met Hydroponics kunt je korte cyclische gewassen telen zoals sla, kruiden en zomerbloemen.

U ziet hier een lijst van plantaardige gewassen die in een hydroponics systeem kunnen worden geteeld. De lijst is niet compleet. Er zijn vele andere planten die met succes kunnen worden gekweekt met behulp van hydroponics.  Maar eenvoudig is het beginnen met: artisjok, snijbiet, tuinbonen, broccoli, selderij,  komkommer, andijvie, aubergine, sla, meloenen, okra, paksoi, peterselie, pastinaak, pompoen, radijs, spinazie, tomaat, watermeloen, en anderen.

HYDROPONIC slasoorten: Deze omvatten een brede variëteit die het allemaal heel goed doen in een hydroponicssysteem met inbegrip van botersla, eikenbladsla, en bindsla (romeinse sla). Veel anderen doen het ook goed.

HYDROPONIC tomatenrassen: Deze standaard tomatenrassen doen het erg goed in hydroponicssysteem: MATCH, BLITZ, TRUST, GRACE, ROMANCE, Picolino, cello, QUEST en LYNX. Veel andere tomaat variets doen ook goed in Hydroponic systemen.

HYDROPONIC komkommerrassen: Deze komkommer rassen, waaronder; standaard en mini. Ze doen het erg goed in hydroponicssysteem: CORONA, Discover, Mustang, MANAR, CAMARO, Dominica en ACCOLADE.  Andere Komkommer rassen kunnen ook goed doen in een hydrocultuur systeem. Cumbers en tomaten nemen veel ruimte om te groeien. Als u een klein areaal zou u beter zijn om planten, zoals sla en kruiden te kweken.

Elk van deze planten heeft zijn eigen Hydroponic voedingsstoffen en eisen een andere  Ph en lichtniveau. Sommige planten liggen qua omstandigheden zeer dicht bij elkaar en kunnen samen worden gekweekt in hetzelfde watercultuur.

Wat kun je laten groeien

Bladgroenten

Rucola, Pak Choi, Broccoli, Mergkool, Sla, Boerenkool, sla ‘Lollo Rossa’, Romijnse sla, Spinazie, Snijbiet, Waterkers

Kruiden

Basilicum, Bieslook, Koriander, Chamomile, Citroenmelisse, Oregano, Peterselie, Peppermunt, Rosemarijnn, Salie, Dragon, Thijm

Minigroenten

Basilicum, Rode biet, Witte kool, Bieslook, Dille, Tuinkers, Mosterd, Radijs

Fruit

Cherry tomaten, Chili pepper, Aardbeien

Eetbare bloemen

Wilde knoflook, Daglelies, Lavendel, Komkommerkruid,Calendula

Peperplant
Amsoi
Stevia
Oregano
Andijvie
Tatsoi
Mizune purple
Eikenbladsla
Lemonbasilicum
Romeinse sla
Baby leaf
Rode sla
Appelmunt
Courgette

Tia To

Averrhoa carambola

Project Ananaskers

Project Okra

Saffraan

Project Stevia

Andijvie project

ArabicDutchEnglishFrenchHindiSpanish