Veel plantaardige en andere voedselgewassen kunnen met succes gekweekt worden in een  hydroponics cultuur en in veel gevallen zullen ze veel sneller en beter groeien dan in andere kweekmethoden. Met Hydroponics kun je het beste korte cyclische gewassen telen zoals sla, kruiden en zomerbloemen.

Hier is een lijst van plantaardige gewassen die om een hydroponics systeem kunnen worden geteeld. De lijst is niet compleet. Er zijn vele andere planten die met succes kunnen worden gekweekt met behulp van hydroponics.  Maar eenvoudig is het beginnen met: artichoke, snijbiet, tuinbonen, broccoli, selderij,  komkommer, andijvie, aubergine, sla, meloenen, okra, paksoi, peterselie, pastinaak, pompoen, radijs, spinazie, tomaat, watermeloen, en anderen.

HYDROPONIC slasoorten: Deze omvatten een brede variëteit die het allemaal heel goed doen in een hydroponicssysteem met inbegrip van botersla, eikenbladsla, en bindsla (romeinse sla). Veel anderen doen het ook goed.

HYDROPONIC tomatenrassen: Deze standaard tomatenrassen doen het erg goed in hydroponicssysteem: MATCH, BLITZ, TRUST, GRACE, ROMANCE, Picolino, cello, QUEST en LYNX. Veel andere tomaat variets doen ook goed in Hydroponic systemen.

HYDROPONIC komkommerrassen: Deze komkommer rassen, waaronder; standaard en mini. Ze doen het erg goed in een hydroponicssysteem: CORONA, Discover, Mustang, MANAR, CAMARO, Dominica en ACCOLADE.  Andere komkommer rassen kunnen het ook goed doen in een hydrocultuur systeem. Komkommers en tomaten nemen wel veel ruimte om te groeien. Als u een klein areaal hebt zou u beter planten, zoals sla en kruiden te kweken.

Wij zullen een aantal van deze groenten bespreken in de artikelen die u rechts kunt vinden.

Ed van der Post