Speedgrow® pluggen is een natuurproduct die gemaakt worden van het vulkanisch stollingsgesteente (stolling van lava) Basalt. De vezels ontstaan door het verhitten van dit gesteente; een specialiteit van de fabrikant! Met de zogenaamde Ecose Technologie wordt een bindmiddel gebruikt dat vrij is van formaldehyde. Deze duurzame techniek is bijzonder milieuvriendelijk. Op deze manier ontwikkelt zich de gewenste structuur en zijn wij in staat een product te leveren met gezonde vezels. Het grote voordeel hiervan is dat de wortels geen groeiweerstand ondervinden en hierdoor beter bestand zijn tegen ziektes en plagen. De planten zullen ook meer gebruik maken van het beschikbare volume.

  • Organisch bindmiddel
  • Betere doorworteling
  • Duurzaam
  • Prima groeiprestaties
  • Beter voor het milieu
  • Geen huidirritatie

Nat maken onder de kraan is eigenlijk al voldoende. Speedgrow® producten zijn door de Ecose al voorzien van een kleine EC verhoging, waardoor voedingsstoffen in de eerste week niet nodig zijn. Al onze pluggen zijn uitstekend geschikt om uw zaden te ontkiemen.

Pluggen o.a. verkrijgbaar in:
4 x 4 x 4cm geseald zonder gat
126 vaks rond 26 x 40mm
84 vaks rond 38 x 35mm
126 vaks tapse 26 x 26mm
84 vaks tapse 38 x 35mm

Voor het gebruik bij stekken of bij zaden voor het ontkiemen maakt u de plug nat. Speedgrow® is klaar voor gebruik en houdt het water een paar dagen in de pluggen. Speedgrow moet worden gebruikt zonder voedingsstoffen, omdat de Ecose een hogere EC-waarde vanzichzelf heeft, wat betekent dat je geen voedingsstoffen nodig hebt. Het gebruik van wortel poeder of wortelgel is normaal gesproken overbodig / onnodig.