Home Dome Grown

Dome Grown

Beste Ed van der Post,

Laat ik beginnen met aan te geven dat ik zeer geïnteresseerd ben in uw hydroponics project(en)!

Ik ben Michael, een van de ondernemers van een zeer jonge startup genaamd “Dome Grown”. Mijzelf en 3 andere enthousiaste studenten (TU Eindhoven) hebben een grote visie voor de toekomst van zelfredzaamheid van grote én kleine steden. Onze visie en doel is gericht op “urban farming”, waarbij een nieuwe generatie kwekers in- en rondom de stad, verse en lokale producten kunnen kweken in een geautomatiseerd en gesloten systeem (wij ontwikkelen een kas geschikt voor de stedelijke omgeving). Dit concept ontwikkelen wij met verschillende en diverse professionele partners, aan de TU Eindhoven.

Momenteel zijn wij opzoek naar bestaande hydroponic systemen of concepten in ontwikkeling om een partnerschap aan te gaan ter integratie in ons concept. Momenteel bevind de start-up zich in de prototype fase, wat betekend dat wij binnen 12 maanden een op volledige schaal prototype bouwen en een pilot opstarten in Eindhoven.

Hiervoor willen wij graag bestaande hydroponic systemen integreren in onze geautomatiseerde kas. Via netwerken kwamen wij bij uw website uit.

Kunt u misschien wat meer uitweiden over uw twijfels m.b.t. Urban Farming? Onze visie is om dit in een ‘gesloten’ soort kas te gaan doen, voor stedelijke gebieden. Alleen anders dan container farming (hier hebben wij onze twijfels bij). En wij zijn ook van mening dat natuurlijke invloeden belangrijk zijn voor de ontwikkeling van de plant.

Dit is ook een van onze speerpunten. (Denk aan toelaten van een windbries door de kas, en gebruik van natuurlijk zonlicht).

Heeft u interesse om eventueel een samenwerking aan te gaan? Wij zijn in ieder geval benieuwd naar specificaties van uw systemen. In afwachting van uw antwoord;

Met vriendelijke groet,

Michael Verhage en team Dome Grown