Kennismaking Hydroponics

Tijdens de basisworkshop staat de theoretische en praktische kennis over de wereld van Hydroponics en de combinatie van deze technieken in een stedelijke omgeving centraal. De workshop is voor iedereen! Voor de nieuwsgierige, of voor de net startende beginner. Onze belangrijkste doel is dat u aan het eind van de basisworkshop een aantal tools hebt geleerd waarmee u in principe al uw eigen groenten thuis op basis van een Hydroponics systeem kan gaan kweken. U moet dan zelf wel het systeem maken of kopen. (zie andere workshop)

Programma

1.Welkom en inleiding
2. Overzicht – Wat is Hydroponics, geschiedenis, voordelen en nadelen, en hydrocultuur systemen wereldwijd.
3. Soorten Systems – Het kiezen van het juiste systeem voor u, de systeem locatie en overwegingen, behandeling voor- en nadelen van elke methode.
4. Inleiding tot de kwaliteit van het water – hardheid van het water, de pH van water .
5. Groenten – groenten soorten, groeimedium en gebruiksysteem
6. Hydroponics in de praktijk – dagelijkse behandeling / wekelijks / maandelijks systeem, problemen en     oplossingen
7. Vragen en antwoorden
8. Demonstratie kas met een aantal systeemcomponenten

Tijdsduur: ongeveer 3 uur

NA deze 3 uur durende les ben je in staat

  1. te begrijpen wat de principes zijn van hydroponics
  2. een keuze te maken voor een eenvoudig hydroponicsysteem
  3. je begrijpt de basis van klimaat en voedingsstoffen voor de groenten
  4. plant zelf zaad, verplaatst het in het systeem om te groeien en te oogsten
  5. vermijd ziekten en plagen zonder pesticiden

Kosten €25.-

 Wilt u meer informatie dan kunt u deze bij ons opvragen. Wij gaan pas van start bij minimaal 4 mensen
According with the 15/199 Law, of Data Protection, I accept my data will be incorporated to a database whose responsible is the company Hydroponics-nederland. Your data will be managed in confidentially and the final purpose of this database is the contractual relationships Management and the sending of commercial offers and advertisement material.