Andijvie via hydroponics telen?

De bedoeling was om nu een andere voedingsbodem te gebruiken dan steenwol. Ik heb diverse malen geprobeerd andijvie te laten ontkiemen in steenwol maar dat werkte niet door waarschijnlijk het tekort aan voedingsstoffen. Daarom maar eens de Oasis Cubes of Rootcubes.
Het laten ontkiemen (zomerandijvie) was totaal geen probleem. Binnen een paar dagen zag je de eerste kiemplantjes. Omdat er voldoende voedingstoffen in de Cubes zitten is het alleen belangrijk om het vochtig te houden.
Na 2 weken heb ik ze over gezet naar het systeem. Ik heb gekozen voor het NFT systeem omdat ik geen idee heb over hoe het wortelstelsel zou gaan groeien. Met een deksel erop kun je wat sneller ingrijpen als het verkeerd gaat. Bij een PVC systeem niet.
Na 7 weken gestaag groeien zonder problemen zag het er allemaal goed. Ik ben toen begonnen met het eten van de andijvie, om het ook wat uit te dunnen. De kroppen andijvie werden steeds groter. De vraag is al snel wanneer moet je oogsten. Na 8 weken heb ik de meeste kroppen weggegeven. Het is wel belangrijk te weten dat ik de aanvoer van voedingsstoffen naar beneden heb bijgesteld. Teveel voedingsstoffen zal alleen maar leiden tot doorschieten. Van iedereen kreeg ik te horen dat de smaak vol was en lekker. De opmerking was wel dat je het geen 2 dagen moeten laten liggen.
Na 10 weken zat ik nog andijvie te eten van de overgebleven kroppen. Ik heb ze in het systeem laten staan om te kijken wat er gebeurd. Niets, het bleef perfect groen en vers. Misschien had ik de temperatuur mee. Het was niet te warm.

Wilt u meer weten over Oasis dan kunt u contact opnemen met  Arjen de Haan, +31646603267, adehaan@floralife.eu