Wat we doen

Wat wij zien is dat het systeem Hydroponics in Nederland niet echt ingeburgerd is. Aan de ene kant heb je de industriële hydroponics (grootschalig monoteelt) en aan de andere kant de cannabis teelt. Als het gaat om een simpel systeem als alternatief voor de groentetuin of stad farming dan is hydroponics zeker een goed, duurzaam  en gezond alternatief. Wat wij willen bereiken is een volledig circulaire, duurzame en gezonde Hydroponics . Wij zullen daarom proberen de meest recente internationale ontwikkelingen binnen de hydrocultuur technologie en onderzoek te publiceren. Wij  leren u ook hoe u uw eigen hydroponics systeem kunt bouwen of wij helpen u bij het zoeken naar  systemen die bij uw levensstijl past. Hoewel de meeste mensen zich blindstaren op verticale boerderijen die bijna  lijken op de megastallen, is de kans klein dat deze zullen overleven. De Hydroponics boerderijen zullen in de toekomst kleiner, meer verspreid en meer verbonden zijn.

Wat wij geloven

Bij Hydroponics Nederland  zijn wij van mening dat als de verstedelijking blijft toenemen iedereen zich bewust moet zijn dat duurzame oplossingen voor het behouden van voedselbronnen.  Hydroponics  is een belangrijke technologische oplossing die vandaag beschikbaar is en het mogelijk maakt mensen zelf hun voedsel te verbouwen. Hierbij is onze missie om te communiceren over hoe hydroponics  een duurzame  en biologische bijdragen kan leveren aan het voedselprobleem.

HYDROPONIC  is een OPLOSSINGEN VOOR VOEDSELZEKERHEID

Zoek je naar oplossingen voor voedsel die je zelf onder wilt controle hebben, lokaal en dat gezond is? Het product via hydroponics heeft een directe impact op ons sociaal, economisch, en milieuvriendelijk leven en omgeving. Op microniveau kan hydrocultuur een bijdragen leveren aan het voeden van onze gezinnen, op een macro-niveau hele dorpen! Steden zijn alleen op wijkniveau met hydroponics te voorzien. Op stedelijk niveau worden andere dingen aangesproken die niet meer duurzaam en milieuvriendelijk zijn. Wij richten ons daarom niet op Urban-farming maar willen meer als local to local kennisinstituut ons ontwikkelen zodat het als inspiratiebron kan dienen voor andere mensen die zich richten op duurzame, gezonde voeding. Studenten kunnen tijdens een stageperiode bij Hydroponics-Nederland ervaring opdoen, leren en zelf nieuwe technieken ontwikkelen.